Purentakisko auttaa hampaiden narskutteluun


Purentakisko on kovasta akryylimuovista hammasteknikon valmistama hammassuoja, jota käytetään öisin suojaamaan hampaita narskuttelun aiheuttamalta kulumiselta. Purentakisko myös rentouttaa purentalihakset ja leukanivelet ja auttaa virheellisen purennan aiheuttamissa leukanivel- ja purentalihaskipujen hoidossa.


Aiheuttavatko purentavaivat päänsärkyä?

Purentavirheet ovat yleinen päänsäryn ja pään kiputilojen aiheuttaja. Virheellinen purenta saattaa aiheuttaa leukanivel- sekä purentalihaskipuja. Myös korvakivut sekä niska- ja hartiaseudun kivut saattavat aiheutua purentavirheistä. Purentavaivoja hoidetaan purennan hionnalla, lihasrentoutuksilla sekä usein purentakiskolla. Purentakisko on ylä- tai alaleukaan akryylimuovista valmistettu levy, joka ohjaa leukoja oikeaan asemaan ja rentouttaa purentalihaksia. Monilla potilailla purentakisko ehkäisee purennan aiheuttamia päänsärkyjä.

Purentakiskon käyttö ja hoito

Purentakiskon valmistusta varten hampaista otetaan vastaanotolla jäljennökset, joiden perusteella hammasteknikko valmistaa purentakiskon. Seuraavalla käyntikerralla purentakisko sovitetaan suuhun ja hiotaan purentaan sopivaksi. 1-3 viikon harjoittelun jälkeen kiskon toimivuus kontrolloidaan vastaanotolla.

Purentakiskon käytön harjoittelu on hyvä aloittaa pari tuntia ennen nukkumaanmenoa. Syljeneritys saattaa ensin lisääntyä ja kisko saattaa tuntua hieman puristavalta. Muutaman yön harjoittelun jälkeen kiskoon on yleensä jo tottunut hyvin. Kiskoa käyttäessään osa potilaista oppii tunnistamaan milloin purentalihakset ovat rentoutuneet ja käyttävät kiskoa tarvittaessa oireiden mukaan esim. stressaavissa ja kiireisemmissä elämänvaiheissa. Osa potilaista käyttää kiskoa säännöllisesti joka yö, koska saavat siitä avun purentavaivoihinsa ja ehkäistäkseen hampaiden narskuttelun aiheuttamia lohkeamia.

Jos purentakiskoa käyttää säännöllisesti joka yö, voi sen päiväsaikaan säilyttää kuivana. Aamulla kisko pestään huolellisesti harjalla ja vedellä ja kerran viikossa desinfioidaan purentakiskojen puhdistukseen tarkoitetulla liuoksella.

Purentakisko on hyvä ottaa mukaan aina hammaslääkärissä käydessäsi.

Hampaiden narskuttelu on hyvin yleinen vaiva, jota potilas ei välttämättä itse tunnista. Narskuttelu saattaa aiheuttaa hampaiden ja paikkojen lohkeamisia sekä hampaiden nopeaa kulumista. Purentakiskoa käytetään myös estämään hampaiden narskuttelusta aiheutuvat haitat.

Miten varaat ajan meille?

Varaa aika soittamalla: (09) 447 958 tai hyödynnä helppokäyttöistä lomakettamme https://www.odontex.fi/ajanvaraus/.

Purentakiskon hinta 425 €.
Purentakiskon omavastuuhinta KELA korvauksen jälkeen 398 €
(sis.laboratoriokulun 265 €)