Puuttuvan hampaan korvaaminen kuitusillalla


Leukaluuhun istutettavat implantit ovat paras keino yksittäisten puuttuvien hampaiden korvaamiseksi. Puuttuvia hampaita voidaan myös korvata kulta- tai posliinisilloilla, jolloin viereiset hampaat hiotaan mukaan siltarakenteeseen.Koska näissä vaaditaan sekä hammaslääkärin että hammasteknikon ja implanttihoidossa myös suukirurgin erityisosaamista, ongelmaksi koituvat usein kustannukset.


Lasikuituvahvisteinen "kuitusilta" voidaan valmistaa hammaslääkärin vastaanotolla yhdellä hoitokäynnillä. Kuitukisko kiinnitetään hampaiden paikkoihin tai viereisten hampaiden pintaan ja puuttuva hammas valmistetaan paikka-aineena käytettävästä yhdistelmämuovista. Kuitusilta on erittäin esteettinen, kestävä ja edullinen tapa korvata puuttuva hammas.

Kestävä ja luonnollisen näköinen kuitusilta

Lasikuituvahvisteisten yhdistelmämuovisiltojen käyttö on viime vuosina lisääntynyt hammaslääketieteessä. Ne tarjoavat kestävän, luonnollisen näköisen ja taloudellisen vaihtoehdon puuttuvan hampaan korvaamiseksi. Kuitulujitteet ovat lasikuidusta ja polymeerista valmistettuja akrylaattimuovien lujitteita.

Puuttuva hammas voidaan korvata lasikuituvahvikkeesta ja hampaiden paikkausmuovista valmistetulla sillalla. Kuitusilta valmistuu yhdellä hoitokäynnillä ja on edullinen ja nopea tapa korvata puuttuva hammas silloin, kun implanttia ei haluta vielä laittaa. Paras tapa korvata puuttuva hammas on leukaluuhun asennettava implantti tai tietyissä tapauksissa posliinista tai hammaskullasta valmistettu hammasteknikon tekemä silta. Nämä vaativat kuitenkin useita hoitokäyntejä ja sekä hammaslääkärin että hammasteknikon työtä ja ovat kustannuksiltaan kalliimpia.

Usein kuitusiltaan päädytään, mikäli hammas on poistettu näkyvältä alueelta ja implanttia ei voida vielä asentaa. Myös kuitusillan edullisemmat kustannukset tekevät siitä hyvän ns. pitkäaikaisen väliaikaisen ratkaisun. Kuitusiltaa varten hammasta ei tarvitse hioa ja menetelmä on kudosta säästävä. Kuitusilta kiinnitetään viereisiin hampaisiin ”liimaamalla”. Toimenpide on kivuton, jonka vuoksi toimenpide on hyvä myös, mikäli hammaslääkärillä käynti jännittää tai kärsit hammaslääkäripelosta. Kuitusilta näyttää yhtä luonnolliselta kuin omat hampaat, sitä on helppo korjata ja implantti tai silta voidaan tehdä alueelle myöhemmin.

Olemme valmistaneet kuitusiltoja vastaanotollamme jo yli kymmenen vuoden ajan. Käytämme korkealaatuista everStick-kuitulujitetta, joka on kehitetty Suomessa ja jota käytetään jo yli 30 maassa.

Miten varaat ajan meille?

Varaa aika soittamalla: (09) 447 958 tai hyödynnä helppokäyttöistä lomakettamme https://www.odontex.fi/ajanvaraus/.

Kuitusillan hinta (1 puuttuva hammas) 320 €.