Vaivaako hammaslääkäripelko?


Hammaslääkäriasema Odontex palvelee eriasteisista hammaslääkäripeloista kärsiviä asiakkaitaan hellävaraisesti. Olemme erikoistuneet pelkopotilaiden hoitoon. Meiltä saat yksilöllistä hoitoa jännitystiloihisi. Luottamuksellinen ja lempeä ilmapiiri, sekä asiantunteva ote vievät tilannetta hallitusti eteenpäin.


Hammaslääkäripelolle ei kannata antaa liikaa valtaa! Suuntaamalla vastaanotollemme, saat hampaasi kuntoon hellästi ja asiantuntevasti. Hammaslääkäriasema Odontex palvelee asiakkaitaan Helsingin Etu-Töölössä asiantuntevasti ja sinun tarpeesi huomioiden.

Kun tulet vastaanotolle…

Ensimmäisellä kerralla varaamme hieman enemmän aikaa, jotta voimme edetä rauhassa ja asiakkaan ehdoilla, sekä pystymme huomioimaan yksilölliset tarpeesi. Kartoitamme ensin hoidon tarpeen, sekä kerromme etukäteen millaisia toimenpiteitä suun ja hampaiden terveydenhoidon hyväksi teemme.


Useasti jännitystä lisää se, että viimeisimmästä käynnistä on saattanut kulua pidemmän aikaa. Jännitystä voi nostattaa hampaiden heikko kunto tai vajaaksi jäänyt hammashoito. Hammaslääkärimme ja hammashoitajamme ovat kokeneita ammattilaisia ja ovat hoitaneet menestyksekkäästi pelkopotilaita jo yli 20 v ajan. Tärkein askel on jo otettu, kun olet saapunut vastaanotollemme.


Keinot pelon hallintaan

Niin lievissä kuin vaikeammissakin jännitystiloissa käymme lävitse erilaisia keinoja jännityksen lieventämiseksi. Tärkeintä on avoin ja luottamuksellinen vuorovaikutus, siten pystymme parhaiten yhdessä hallitsemaan pelkoa. Pelon hallitsemiskeinot toimivat jokaisella hieman eri tavoin. Tärkeää hammaslääkäripelon hallinnassa on rauhallinen työskentelyilmapiiri ja vaikkapa istuma-asennon nostaminen makuuasennosta hieman pystympään. Mikäli nielurefleksi on herkkä (yököttää), esilääkityksestä on kovasti hyötyä. Tämän avulla olemme saaneet lähes kaikki herkkäkurkkuiset hoidetuiksi.


Toimenpiteen aikana varmistamme tasaisin väliajoin, että kaikki on hyvin. Siten jännitys ei ota liikaa valtaa ja toimenpide viedään läpi mahdollisimman kivuttomasti. Kun tarvitset pientä taukoa, voit ilmoittaa siitä käsimerkein. Hyvä kivunlievitys on tärkeää, paikallispuudute ja tarvittaessa esipuudute toimivat tehokkaasti kivunlievittäjinä. Esimerkiksi hammmaskiven poistossa puudutusgeelistä on apua.


Jos kuitenkin kaikesta huolimatta jännitys ottaa vallan, eikä toimenpiteen eteneminen näytä sujuvan tämän vuoksi, voidaan avuksi ottaa myös rauhoittavat lääkkeet. Suun ja hampaiden terveydenhoito on tärkeää, joten kaikki konstit kannattaa käyttää, jotta jokaisella on mahdollisuus terveeseen suuhun. Rauhoittava lääke otetaan tarvittaessa tuntia ennen toimenpidettä tai edellisenä iltana.


Miten varaat ajan meille?

Varaa aika soittamalla: (09) 447 958 tai hyödynnä helppokäyttöistä lomakettamme https://www.odontex.fi/ajanvaraus/.

Jo aikaa varatessasi kannattaa avoimesti mainita mikäli tunnet pelkoa tai muita epämiellyttäviä tuntemuksia hammaslääkärillä käynnistä, niin pystymme ottamaan tämän huomioon jo ensimmäisellä käynnilläsi.


Muista, että et ole ainoa hammaslääkäripelosta kärsivä! Hammaslääkäripelko on hallittavissa oleva asia ja asiantuntevissa käsissä taltutat sen parhaiten.